Obilježili smo kraj još jedne uspješne godine, u subotu 4. januara, organizovanjem događaja „Veče dobrih ljudi“ koji organizujemo, sada već tradicionalno po treći put, kako bi se zahvalili svim našim prijateljima.
Na samoj večeri, predstavili smo i projekte koje smo realizovali u prethodnoj godini sa posebnim osvrtom na program „Tvoja stipendija“ na koji smo izuzetno ponosni, jer smo do sada podijelili 550 stipendija.
O programu „Tvoja stipendija“ govorili su stipendisti Irfan Bučan i Amra Šabotić.
„Ovaj program nam je značajan ne samo zbog finansijske podrške već i zbog edukativnih radionica i seminara koje Udruženje Svetionik organizuje samo zbog nas. Hvala svima koji podržavaju ovaj program jer ne samo da pomažete finansijski svakog studenta već nas i inspirišete da u budućnosti budemo poput vas“, kazali su Irfan i Amra.
Gradonačelnik Nihat Biševac i predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća dr. Jasmina Curić, istakli su da je program „Tvoja stipendija“ kao i cjelokupni rad Udruženja Svetionik od velike važnosti za našu zajednicu i kako će i Grad i Vijeće nastaviti da podržavaju rad Svetionika.
Prisutnima su se obratili i osnivač Udruženja, mr. Muhamed Demirović koji se zahvalio svim prisutnima, jedan od domaćina Adnan Bajramović i prijatelj Udruženja Dževad Aljković.
Domaćini događaja osim našeg Udruženja bili su i naši dugogodišnji prijatelji i donatori koji su se, kao i uvijek, potrudili da veče protekne u najboljem redu.
Od ove godine, pokrenuli smo i dodjelu priznanja „Primjer dobra u zajednici“ koje smo uručili Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih osoba „Tahir Taša Delić“.

Attachments
LANGUAGE »