PRIKUPLJENO 16.943.500 RSD, ODNOSNO 410 STIPENDIJA ZA UČENIKE

Ove godine na konkursu “Tvoja stipendija“ je pristiglo 813 aplikacija.

Ukupno je odobreno 410 stpendija i to 149 stipendija za studente, 71 za srednjoškolce i 190 za osnovce. S obzirom na veliki broj pristiglih aplikacija s pravom se može reći da je pred komisijom bio poprilično težak zadatak prilikom odabira dobitnika stipendije.

Jedna od novina ove godine je ta što smo omogućili stipendije i osnovcima. Naime, ovaj projekat je dodatno podržala IHH – Humanitarian Relief Foundation iz R.Turske, i to konkretno donirajući sredstva za osnovce.

Ova kampanja uspjela je upravo zahvaljujući vašoj plemenitoj ideji i želji za ulaganjem u obrazovanje, mladost i naš zajednički, kolektivni razvoj, te smo tako stigli do cilja i u okviru naše kampanje obezbjedili ukupno 16.943.500 RSD za godišnje stipendije.

Studentima ćemo u ovoj školskoj godini stipendije isplaćivati u mjesečnim ratama, te im na takav način, plaćajući barem dio troškova sa kojima se svakodnevno susreću, biti podrška u daljem obrazovnom procesu. Pored stipendije, studentima ćemo pružiti podršku i u vidu neformalnog obrazovanja, realiziranog u vidu predavanja i radionica. Stipendisti dolaze iz cijelog regiona, odnosno iz Novog Pazara, Tutina, Raške, Sjenice, Priboja, Berana, Pljevlja,  Prijepolja, Rožaja, Bijelog Polja, kao i iz okolnih sela i naselja.

Hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ova kampanja prođe izvanredno. Hvala svima koji su uplatili, dijelili vijest o kampanji, te pozivali druge da se priključe akciji. Hvala volonterima koji su posljednja 3 mjeseca nesebično radili sa nama na ovoj akciji. Hvala ljudima u dijaspori koji su svim srcem pružili podršku donirajući i pozivajući svoje prijatelje da se priključe. Hvala na ukazanom povjerenju.

Čestitamo svim kandidatima kojima je stipendija odobrena, a onima kojima nije poručujemo da se ne obeshrabljuju i da već sljedeće godine opet apliciraju.

STATISTIKA UPLATA

Ukupno prikupljeno: 16.943.500 RSD.

Mogućnosti da se podrži kampanja bile su raznovrsne. Uplate su vršene online na sajtu www.svetionik.rs, na računu Udruženja ili ličnim uplatama.

U nastavku su prikazani konkretni načini uplate:

1. DIREKTNE UPLATE

Donatori su najčešće vršili uplate putem tekućeg i deviznog računa ili koristeći mBanking uz pomoć mobilnog telefona. Još jedan vid uplate bio je u blagajni Svetionika, odnosno dolaskom u prostorije Udruženja Svetionik gdje se vršila lična uplata.

Na ovaj način je prikupljeno  10.016.178 RSD i upravo na ovaj način je prikupljno najviše sredstava.

2. IHH DONACIJA ZA OSNOVCE

Projekat je dodatno podržala IHH – Humanitarian Relief Foundation iz R.Turske, i to konkretno donirajući sredstva za osnovce. S obzirom da već imamo bazu samohranih majki koje imaju djecu osnovce, te su stipendije dodijeljene njima.

IHH – Humanitarian Relief Foundation je donirala  4.018.500 RSD u vidu donacije za stipendije.

3. PLATFORMA DONACIJE.RS

Ove godine smo pokrenuli i kampanju „Omogući stipendiju“ na platformi Donacije.rs. Donacije.rs je platforma za grupno finansiranje neprofitnih kampanja.

Za vreme trajanje kampanje ukupno je učestvovalo 126 donatora i na ovoj platformi smo prikupili 1.239.224 RSD.

4. UPLATE PUTEM PAYPAL-A I WESTERNUNION-A

Još jedan način na koji su zainteresovani mogli podržati akciju jeste i putem PayPal-a i WesternUnion-a.

Ovu vrstu uplate najviše su koristili mladi ljudi koji žive širom svijeta. Na ovaj način smo prikupili ukupno  744.597 RSD

 

UPDATE

U naredne dvije nedjelje od kako smo završili sa kampanjom , na račun udruženja Svetionik pristiglo je još  uplata pa je u ovom trenutku cifra ukupno prikupljneih sredstava povećana na 18.040.500 rsd , odnosno nešto više od 430 stipendija. Hvala svima na ukazanom povjerenju koji su nastavili da nas podržavaju.

Trudićemo se da vas adekvatno obavještavamo o pristiglim donacijama i ukupnim brojem stipendija.

Related Post

LANGUAGE »