Svaka donacija za nas je neka nova priča jer se iznova oduševimo vašom brigom o Sandžaku.
Posebno nas oduševljavaju oni koji ne žive u nekom od sandžačih gradova, ali ih to ne sprečava da djeluju ovdje i šire dobro.
Upravo je jedna od takvih i Emina Marovac Hulusic koja je sa svojim suprugom Vedadom Hulusićem pokrenula fundraising stranicu gdje se prikupljala pomoć namjenjena za kupovinu sredstava bolnicama u Sandžaku.
Tu ideju podržao je i njihov prijatelj Hammadi Natit – Charif, koji je samo jednom bio u Pazaru i ostao oduševljen ljudima koji žive ovdje, te je vođen tim lijepim sjećanjem podržao svoje prijatelje i pomogao da se još više novca skupi.
 Emina i Vedad žive u Engleskoj ali su srcima ovdje, uz nas.
 Od njihove pomoći kupljene su „Total face“ maske koje smo uručili hiruškom odjeljenju, koje je sada Covid odjeljenje, ostalo je još sredstava od njihove donacije od kojih ćemo nastaviti kupovinu.
 Do sada su ukupno uplatili 351,258 RSD.
 Od tih sredstava kupili smo 6 „Total face“ maski, cijena svih 6 komada – 158.400 RSD.
Uz “Total face” maske proslijedili smo i maske za kiseonik, 60 komada, koje su donirali ljudi porijeklom iz Sandžaka a koji žive u Ulmu.
 Hvala vam na povjerenju dragi prijatelji!
.
.
.
PRUŽIMO POMOĆ UGROŽENIMA OD COVID-19 U SANDŽAKU
Svjedoci smo trenutne situacije u Sandžaku gdje su kapaciteti bolnica puni i gdje imamo nedostatak stručnog kadra kao i medicinske opreme.
Broj ugroženih je veći iz dana u dan i u ovom trennutku je neophodno da više nas pruži pomoć.
U proteklih nekoliko dana dobili smo donacije od strane prijatelja iz dijaspore i sa lokala te vas pozivamo da i vi učestvujete u ovoj akciji i pomognete građane Sandžaka, odnosno, zdravstvene ustanove u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici.
Pomoć možete pružiti na sljedeći način:
– Putem m-banking ili uplatom na broj žiro računa 105-3153-76
– Putem PayPala https://www.svetionik.rs/…/pruzimo-pomoc-ugrozenima-od-covi…/ (naš PayPal nalog je svetionik@hotmail.rs)
– Direktnom donacijom u prostorijama Udruženja, radnim danima od 10:00 – 14:00č.
– Za uplate iz inostranstva: IBAN: /RS35 1550 0000 0006 3918 25, SWIFT: COBADEFF

Attachments
LANGUAGE »