Akademija mladih lidera je koncipirana kao obrazovna platforma koja nudi širok spektar znanja iz različitih oblasti kao što su prava, historija, politika, religija, umjetnost, kultura, tradicija i književnost Bošnjaka.

Ova Akademija ima za cilj da okupi perspektivne studente i mlade ljude iz Sandžaka sa željom da učesnicima proširimo polja spoznanja i interesovanja, ponudimo podsticajne radionice i debate ali i otvorimo nove, životno aktuelne teme.

Program sadrži 8 predavanja, 7 radionica i 3 javne tribine, u periodu od 20. oktobra do 30. novembra. a konkurs se mogu prijaviti mladi između 19 i 29 godina koji žive u Novom Pazaru i Tutinu, a prijave će trajati do 18. oktobra do 14:00 č.

Prijave će se vršiti na sledeći način:

1. Popunite online formular klikom ovde

2. Pošaljete Vaš CV i motivaciono pismo na mail udruženja svetionik@hotmail.rs

Na kraju akademije, polaznici će dobiti sertifikate, a planirano je i edukativno putovanje u Crnu Goru.

Predavanja će održati sledeći renomirani akademski radnici i aktivisti:

Prof. dr. Emir Ćorović, dr. Boban Stojanović, doc. dr. Ervin Ćatović, dr. Amra Jejna, dr. Fuad Baćićanin, mr. Tarik Brunčević, mr. Muhamed Demirović, prof. dr. Sead Šemsović, predsjenica BNV-a dr. Jasmina Curić Baltić, gradonačelnik Nihat Biševac, viši tužilac Adnan Baćićanin, Admir Smajović.

 

Želimo podstaći mlade ka građanskom aktivizmu, čime se stvara okruženje u kome se građani osjećaju spremnim da utiču na donošenje odluka.

Akademija mladih lidera težiće intelektualnom razvoju mladih, čineći od polaznika potpune,kompetentne i elokventne osobe, koje su spremne da sutra budu vođe u svojoj zajednici.

 

Ovaj projekat realizujemo u saradnji sa Bošnjačkim nacionalnim vijećem a projekat su podržali Muzej Ras NP, Opština Tutin i Grad Novi Pazar.

LANGUAGE »