Želja nam je da omogućimo više načina doniranja i zato smo na platformi donacije.rs u saradnji sa fondacijom Katalist pokrenuli kampanju „Omogući stipendiju“ koja će trajati do januara.

Cilj kampanje na platformi donacije.rs je da prikupimo dodatnih 600.000 dinara za stipendiranje još 10 učenika i studenata, koji će tokom deset meseci dobijati po 6.000 dinara za školarinu i druge troškove.

Udruženje „Svetionik” već 12 godina dodeljuje stipendije za studente i učenike srednjih škola i ove godine nastavlja svoju tradiciju. Stipendije koje obezbedimo namenjene su studentima i učenicima iz Novog Pazara, Raške, Sjenice, Tutina, Nove Varoši, Prijepolja i Priboja .

 

Kriterijumi za odabir stipendista –

Najvažniji kriterijumi za odabir stipendista su ostvareni uspesi na fakultetu ili školi, socijalni status porodice iz koje kandidat potiče kao i to da li je kandidat bez jednog ili oba roditelja. Posebno ćemo, prilikom odabira stipendista, voditi računa i o socijalnom položaju porodice iz koje kandidati dolaze.

Aktuelna pandemija ostavila je mnoge roditelje studenata i srednjoškolaca ili njihove staratelje bez posla. Nećemo dozvoliti da se ekonomska kriza, koju je dodatno zakomplikovala pandemija korona virusa, odrazi na studente, te da zbog nedostatka materijalnih sredstava budu prinuđeni da prekinu studiranje.

Stipendiramo mlade duže od deceniju –

Tokom 12 godina zahvaljujući humanim pojedincima uspeli smo da podelimo 1.200 stipendija. “Svetionik” godinama unazad sa po 60.000 dinara na godišnjem nivou stipendira 250 studenata i srednjoškolaca.

Pozivamo sve građane i kompanije da se priključe našoj akciji, u skladu sa svojim mogućnostima jer mnogi pametni studenti i srednjoškolci čekaju našu podršku.

Donirajte na neki od sledećih načina:

1. Onlajn platnom karticom, klikom na  DONIRAJ,
2. Putem PayPala na mail svetionik@hotmail.rs;
3. Uplatom na tekući račun 155-33854-07 (naglasiti za stipendiju);
4. Uplatom na devizni račun IBAN:/RS35 1550 0000 0006 3918 25, SWIFT: CABARS22, Podaci Banke: Halkbank A.D. Beograd, Milutina Milankovica 9a, RS-11070 Novi Beograd. Primalac: Nevladina organizacija Svetionik, Šabana Koce 11, RS-36300 N.Pazar;
5. Putem mBankinga, koristeći mobilni telefon, na račun 155-33854-07 (naglasiti za stipendiju);
6. Možete pomoći i na taj način što ćete podeliti ovu vest na društvenim mrežama i informisati što više ljudi o ovoj akciji.

 

DONIRAJ STIPENDIJU

Donirajte platnom karticom

 

Doniraj stipendiju uz PayPal

Doniraj uz PayPal

 

Attachments
LANGUAGE »