Dragi sugrađani, da li ste znali da je odjeću koju ste vi poklonili, dobilo za bajram više od 500 ljudi?Dragi sugrađani, da li ste znali da je odjeću koju ste vi poklonili, dobilo za bajram više od 500 ljudi?
Potrudili smo se da i ovog bajrama porodice slabijeg ekononskom stanja obuku novu odjeću i spremili smo improvizovani butik samo za njih. U butik su mogle da dođu porodice koje su naši volonteri lično kontaktirali, a koji već imaju podršku od Svetionika u vidu humanitarnog paketa.
Odjeća se dijelila 5 dana pred bajram, a porodice koje su dolazile u dogovorenim terminima, mogle su izabrati ono što im se sviđa i što će moći da nose.
Pored sugrađana koji su poklonili nove ili dobro očuvane stvari, odjeću su poklonile i sljedeće firme: Barbosa, Exit, Strong, fast_moda_np i ac_studio_shop.
 Hvala vam na povjerenju i želji da svi izgledaju, u pravom smislu, “bajramski”.
 Kako je nastao “Humanitarni butik”?
Od samog osnivanja, više od 10 godina, dijelimo novu i dobro očuvanu odjeću socijalno ugroženim porodicama.
Ideju za čišćenje napuštene hidroelektrane pokrenula je Fondacija Front 2017. godine.
Članovi Fronta su u dogovoru sa predstavnicima više udruženja i organizacija iz našeg grada preuredili prostor koji trenutno koristimo za potrebe Humanitarnog butika.
Prostor smo okrečili i postavili police za odjeću. Naši volonterni stalno sortiraju odjeću po veličinama i kontaktiraju porodice koje mogu doći u butik i uzeti potpuno besplatno, ukupno 5 artikala.
 Za sve one koji nam šalju poruke sa pitanjem “Kako da doniram odjeću”?
Nakon bajrama ćemo vas informisati o danima kada će “Humani butik” biti otvoren za vaše donacije.

Attachments
LANGUAGE »