“Život nanosi optimisti iste neuspjehe i tragedije kao i pesimisti, ali optimist ih bolje prevladava.”
-Martin Seligman-
U sklopu Balkanske omladinske škole, održano je predavanje na temu “Uloga optimizma u učenju i životu”, sa prof. Dr. Mirjanom Bearom.
Šta je pozitivna psihologija? Šta su optimizam i pesimizam? Koje su to tehnike razvijanja optimizma? Polaznici su imali priliku da čuju odgovore na ova i mnoga druga pitanja.
O predavaču:
Prof. dr Mirjana Beara je rođena u Somboru, а živi u Novom Sadu. Osnovne studije Psihologije završila je na Filozofskom fakultetu u Bеogradu. Magistrirala je i doktorirala na Univerzitetu u Novom Sadu. Na Drzavnom univerzitetu u Novom Pazaru je predavala različite psihološke predmete više od 12 godina, gdje je trenutno gostujuća profesorka. Zaposlena na Univerzitetu u Kragujevcu i na studijskom programu za Psihologiju i nepsihološkim programima predaje predmete iz oblasti Psihologije obrazovanja. Više godina se istraživački i praktično bavi naučnom disciplinom pod nazivom Pozitivna psihologija i koautorka je projekta “Pozitivno obrazovanje – Skola u kojoj cvetaju snage”, koji se trenutno realizuje u dvije osnovne škole u Novom Sadu.

Attachments
LANGUAGE »