Danas se različite vrste informacija lako šire putem medija i zato nam je potrebno znanje kako da prepoznamo lažnu informaciju i zaštitimo se uticaja takve. Takođe je potrebno i da znamo koju informaciju možemo a koju ne bi trebali da dijelimo. Upravo iz tog razloga, za članove Balkanske omladinske škole, organizovali smo on line radionicu “Medijska i informaciona pismenost” sa Nerminom Zilkić Buhić.
Nermina je kroz različite primjere i ankete prikazala kako djelotvorno pristupiti informacijama i upoznala nas i sa popularnim temama kao što su propaganda, govor mržnje, botovi, trolovi, informacioni ratnici, itd.
U toku radionice, učesnici su se aktivno uključivali, komentarisali temu, postavljali pitanja i istakli da je upravo istraživanje o ovoj temi od velike važnosti danas, kako bi se ispravno i tačno informisali u svakom trenutku.
Nermina Zilkić Buhić je master anglista. 2018. godine pohađala je obuku za trenera za medijsku i informacionu pismenost i od tada je počela svoju misiju medisjkog opismenjavanja u Novom Pazaru. Uspješno vodi školu za strane jezike, bavi se pisanjem proze, poezije i naučnih radova iz oblasti jezika i multimodalnosti. Najponosnija je na članstvo u čitalačkom klubu Bibliophile NP koji je osnovan 2018. godine, a gdje je jedna od osnivača i redovnih članova.

Attachments
LANGUAGE »