fbpx

Povodom blagdana, Kurban Bajrama udruženje „Svetionik“ je tradicionalno realizovalo niz aktivnosti.

Izvršena je dostava kurbanskog mesa u nekoliko sandžačkih opština, Novom Pazaru, Ribariću, Tutinu, Sjenici, Prijepolju i okolnim selima na ukupno 1.400 adresa svojih dugogodišnjih korisnika. U Novom Pazaru i okolnim selima kurbani su podijeljeni kod 900 porodica, u Tutinu i Ribariću i Sjenici kurban dostavljen na adrese 500 porodica.

Osim našim korisnicima, meso je dostavljeno i javnim ustanovama i to Specijalnoj bolnici za progrsivne mišićne i neuromišićne bolesti u Novopazarskoj banji i Domu za stare u Tutinu.

Pored kurbanskog mesa, porodicama slabijeg imovinskog stanja, našim korisnicima, uoči bajrama podjelili smo pakete sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima.
Porodicama slabijem imovinskog stanja, našim korisnicima podjelili smo pakete sa osnovnim životnim namirnicama i higijenskim sredstvima. Paketi su podijeljeni u Pazaru i Tutinu za 150 porodica.

„Pazar na dar“ je prvi humanitarni butik za socijalno ugrožene porodice koji je otvoren u prostorijama stare hidrocentrale, popularnoj „kocki“. U prethodnim mjesecima mnogi privrednici i pojedinci donirali su novu garderobu koja je prethodnih dana podijeljena korisnicima.

Ovim putem, udruženje „Svetionik“ se zahvaljuje svim prijateljima, pojedincima i mnogim firmama. Hvala svima koji su nas podržavali na razne načine i velikodušno učestvovali u akciji, te doprinijeli da mnoge porodice osjete istinske čari ovog blagdana i nastavili tradiciju koje udruženje „Svetionik“ godinama unazad neguje.

Posebno se zahvaljujemo svim volonterima i našim stipendistima koji su nesebično i bezrezervno učestvovali u svim akcijama i aktivnostima!

Hvala još jednom svima, a mi ćemo se truditi da i ubuduće pokrećemo akcije koje su korisne za zajednicu i da održavamo povjerenje koje ste nam velikodušno ukazali.

Attachments

Related Post