fbpx

Svječanom dodjelom sertifikata učesnicima i zajedničkim iftarom završen je tromjesečni projekat “Balkan youth school” (Balkanska omladinska škola) koji je u Novom Pazaru uz novčanu podršku Direkcije za tursku dijasporu i srodne zajednice (YTB) Republike Turske realizirala Nevladina organizacija (NVO) “Svetionik”.

U periodu od tri mjeseca najuspješniji studenti različitih studijskih programa, uz pomoć eminentnih predavača, proširivali su znanja iz oblasti historije, umjetnosti, psihologije, religije, političkih nauka, kulture, književnosti, prava, a kroz aktivnost “klub knjige” družili su se i analizirali razna djela s afirmisanim piscima iz sandžaka i Republike Srbije. Radionice poput debatnog kluba, aktivizma mladih, javnog nastupa pružili su priliku učesnicima da bolje spoznaju sebe i svijet oko sebe.Učesnici su, također, imali prilike da kroz edukativna putovanja u Crnu Goru i Tursku steknu živ dodir sa historijom i znamenitostima ove dvije zemlje.

Ovo je drugi put da Nevladina organizacija “Svetionik” iz Novog Pazara projekat realizira u Sandžaku, i ovog puta je godišnjom stipendijom nagradila najaktivnijeg polaznika Balkanske omladinske škole.

#bys2019 #balkanyouthschool

Attachments

Related Post


Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/cpanel/php/sessions/ea-php56) in Unknown on line 0