fbpx
Humanitarni butik “Pazar na Dar”

Project Detail

ŠTA JE TO „PAZAR NA DAR“?
„Pazar na dar“ je prvi humanitarni butik za socijalno ugrožene porodice Novom Pazaru koji će biti otvoren mjesec dana na lokaciji stare hidroelektrane u centru grada (popularno „kocka“).

KAKO FUNKCIONIŠE „PAZAR NA DAR“ ?
Domaće firme i pojedinci uz poruku „Daruj i obraduj“ dostavljaju svoju novu robu u prostorijama hidroelektrane nakon čega porodice mogu doći jednom mjesečno i odabrati ono što im je neophodno i to potpuno BESPLATNO.

OD KAKVOG JE ZNAČAJA ZA DRUŠTVO PROJEKAT „PAZAR NA DAR“?
Humanitarni butik „Pazar na dar“ nije samo projekat kojim pomažemo porodice slabijeg imovinskog stanja, porukom „Daruj i obraduj“ želimo da ukažemo i na to da je srećan i onaj koji poklanja. Umrežavanjem domaćih firmi sa porodicama kojima je potrebna humanitarna pomoć, pravimo mrežu dobra i podstičemo jedni druge na stvaranje što boljeg dijaloga i jače saradnje u zajednici.

ZAŠTO BAŠ „PAZAR NA DAR“?
Pazarci su poznati kao velikodušni ali i kao dobre pazarlije (trgovci). Upravo iz tog razloga se ovaj projekat zove „Pazar na dar“, pazarci umiju dobro da trguju „dobrom“. Jer, trgovina dobrom je najbolji dar.

MOGU LI I JA DA BUDEM DEO PROJEKTA?
Naravno! „Pazar na dar“ je projekat koji želi da traje. Ovaj projekat zahtijeva stalne izmjene i konstantno dodavanje nečeg novog, a posebno nove ideje i nove ljude kao i promociju istog (putem socijalnih mreža)!
Možeš da budeš dio projekta tako što ćeš se prijaviti da volontiraš u butiku, učestvuješ sa nekom svojom idejom, promovišeš pozitivnu priču (lajkuj ili podijeli), nađeš novog donatora odjevnih predmeta… Jednostavno je, javi se nama putem fejsa, insta ili direktno dođi kod nas.

Budi i ti deo projekta „Pazar na dar“ i učini da tvoje vrijeme i ideje budu nekome dar!

Projekat realizuje udruženje Svetionik u saradnji sa domaćim firmama.

Attachments
  • paz
    paz
  • 18486240_1665824496785113_3763458070190817857_n